Nyheter

UngdomsUltra

Som en del av NM-Ultralang 15. august ønsker vi også å tilby ungdommer i klassene D/H 13-14 og D/H 15-16 en ultralang løpsopplevelse i flott terreng.
Løpet inngår i PWT-cup.

Det blir klassevis fellesstart kl. 10:00-10:20*.
Det er ca. 2 km å gå til start.
*Forbehold om større spredning av starttidspunkt ved stor påmelding.

Påmelding vil åpnes tirsdag 04.08 kl. 08:00.
Siste frist for påmelding søndag 09.08. kl. 23:59
Etteranmelding innen torsdag 13.08. kl. 17.

Som følge av samlet deltakerbegrensning på 200 løpere, hvor NM klassene prioriteres, vil antall deltakere i ungdomsklassene måtte reduseres til antall ledige plasser innenfor samlet kvote.

Prioriteringsrekkefølge for ungdomsløperne vil derfor være tidspunkt for påmelding.

Slik gikk det sist……..

Sist gang IF Sturla arrangerte lang NM var 20. juni i 1992. Lang NM var datidens navn selv om løypene nå ville blitt betegnet som ultralange. Arena var den gang lagt til Steindamtjern, rett ved Ulvann i daværende Nedre Eiker kommune (nå i Drammen), og løypene gikk noe lengre vest i Drammensmarka enn årets løyper er.
Dameklassen hadde 30 startende. Løypa på 14,9 km ble vunnet av Siri Størmer med god margin. Herreløypa var 24,9 km og her var vinner Jon Tvedt.
Torgeir Standhagen rapporterte fra løpet for NOF-posten (nr. 4/1992) om at Tvedt fikk sting/hold mot slutten av løpet og hadde lyst til å bryte.
Mot slutten måtte han prioritere sikker orientering og senket farten. Dermed sikret Tvedt sitt andre gull på distansen. Gullrekken skulle bli lengre og han vant også i 1993, 1994 og 1995.
Damevinner Siri Størmer debuterte på denne distansen i 1992, og ifølge reporter Strandhagen var hennes største problem at hun ble «sløv i hodet».
Det kompenserte hun med å tømme et krus vann over hodet for å holde det kaldt.

Siden den gang har IF Sturla vært NM-arrangør i 2005 (arrangør av NM -uka i samarbeid med Konnerud IF), samt natt-NM arrangør i 2018.
Lierbygda arrangerte natt-NM og NM junior-stafett i 2007.

Her er herre- og dameløypa (ingen juniorklasser den gangen):

Resultatene fra 1992

Innbydelsen er her

IF Sturla og Lierbygda O-lag er veldig glade for at det ser ut som vi kan arrangere NM Ultralang og Norgescup i august. Vi er selvfølgelig nødt til å forholde oss til de til enhver tid gjeldene retningslinjer for å arrangere o-løp og de generelle smittevernregler fra myndighetene.

Det ser ut som det fra 15. juni åpnes for arrangementer for arrangementer med opp til 200 deltakere. Dette vil gi oss mulighet for å dele opp begge løpsdager i to arrangementer, slik at juniorer og seniorer løper til ulike tider.
På denne måten vil det ikke være flere enn 200 personer samlet på arena til enhver tid.

Påmelding i Eventor åpnes 16. juni.

På vegne av arrangørklubbene ønsker løpsleder Aud Ellen Brevik alle velkommen.

Les innbydelsen…

Rokade i løpsprogrammet

Lierbygda O-Lag og IF Sturla planlegger fortsatt for at både NM Ultralang, Norgescup og ungdomskonkurranse skal arrangeres.

Vi vil tilrettelegge arrangementet etter enhver tids gjeldende retningslinjer fra myndighetene. Om det åpnes for inntil 200 deltakere på idrettsarrangement etter 15.juni velger vi å arrangere to konkurranser hver dag.
På denne måten vil vi få fordelt deltakerne slik at det til en hver tid ikke er flere enn 200 personer på arena.
Siden en todeling av NM-ultralang vil forlenge arrangementet så er dette nå lagt til lørdag.

Lørdag 15.8: NM Ultralang senior og NM Ultralang junior, samt ungdomsløp (D/H13-16)

Søndag 16.8: Norgescup junior og senior

Nærmere informasjon om eventuelle endringer/begrensninger vil bli lagt ut fortløpende.

Løypeleggeren er i gang

Selv om årets o-sesong ikke er over så er noen i full gang med neste års løp. Utkast til NM ultra løypene er nå klare. Som bildene viser er kartansvarlig (Vidar Strand) og jeg (Kim Farnes Hansen) som løypelegger i full gang med kontroll av postplasseringer. Vi ser frem til arrangementet. Er rimelig sikker på at løperne får en fantastisk opplevelse i det området vi kaller Indrefileten i Drammensmarka. Vi tør påstå at det er noe av det fineste terrenget som finnes på det sentrale østlandsområdet.